ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

Το θέατρο Ακροπόλ αποτελεί ένα από τα ιστορικά θέατρα του κέντρου των Αθηνών. Η ιστορία του Θεάτρου ξεκίνησε το 1934, όταν η παλιά καρβουναποθήκη της οδού Ιπποκράτους μετατράπηκε σε θεατρικό χώρο και φιλοξενούσε ιταλικά βαριετέ και περιπλανώμενους θιάσους.

Το 1941 με την είσοδο των Γερμανών, μετατράπηκε σε θερινό θέατρο, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέβηκαν η θρυλική κατοχική επιθεώρηση “Μπλε και άσπρο” και το πρώτο θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου “Η πινακοθήκη των ηλιθίων” (1944).

Κατά τη διάρκεια των χρόνων, στη σκηνή του θεάτρου πάτησαν ιερά πρόσωπα της τέχνης και του τραγουδιού. Το θέατρο Ακροπόλ, προσφάτως ανακαινισμένο, διατηρεί την αύρα της παλιάς Αθήνας προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ
ΠΛΑΝΟ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

Πρόσβαση με μετρό, λεωφορείo, τρόλεϊ και τάξι

Το προσφάτως ανακαινισμένο Θέατρο Ακροπόλ βρίσκεται στην οδό Ιποκράτους 9-11 ανάμεσα στις οδούς Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

Στο θέατρο υπάρχει πρόσβαση με μετρό, με λεωφορείo και με τρόλεϊ. Το θέατρο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο» και σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του μετρό της Ομόνοιας. Το Θέατρο Ακροπόλ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από πολλές στάσεις στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Ακαδημίας από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Από τις οδούς Ιπποκράτους, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας έχετε άνετη πρόσβαση σε ταξί.

AMEA

Σε όλους τους χώρους του θεάτρου Ακροπόλ υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η πρόσβαση γίνεται από τη στοά της οδού Ιπποκράτους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις από την πλατεία του θεάτρου.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.

Διεύθυνση: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, 10679, Αθήνα

Τηλέφωνο θεάτρου Ακροπόλ: 2103648303

YODA ATHENS

ALL DAY BAR RESTAURANT

Απολαύστε τον καφέ σας, μοναδικά ποτά και εκλεκτά πιάτα, πριν ή μετά την παράσταση, δίπλα από το θέατρο Ακροπόλ.